Rotā gaumīgi un ar mēru 12
Kad kārtas atdzisušas, starp biskvīta kārtām ziež krēmu un ievārījumu. Ar krēmu apziež arī tortes virspusi un malas, kurām ar nazi vai roku piespiež mandeļu plēksnītes, cepumu drupatiņas vai ko citu.
Tortes virspusi Arnita rotā ar svaigām ogām. Ziemā zemenes, avenes un mellenes var nopirkt veikalā. Tās ir speciāli apstrādātas un būs skaistas vairākas dienas. Saldētās neder, jo izšķīst. Labi izskatās arī mandarīnu šķēlītes. Vasarā vislabāk likt zemenes tieši no dobes. Papildus ar konditorejas uzgali no krēma veido vēlamā izskata maliņas.
Uzraksti vai sarežģītas kompozīcijas lauku tortei nepiedien, spriež cepēja. Kompromiss – no ogām izlikt kādu skaitli vai burtu. Ja tomēr vēlas vārdu vai ciparu, kā cepot žurnāla “Praktiskais Latvietis” 1000. numura jubilejas torti, var lietot cukura masu – to izrullē kā mīklu un izspiež vēlamo figūru. Gatavu cukura masu var iegādāties, piemēram, uzņēmuma “Gemos” veikalos.
PADOMI
• Olu masa neputosies tik labi, ja traukā vai uz putojamās lāpstiņas būs kaut vai neredzama daļiņa tauku, piemēram, eļļas pilīte vai ar šķietami tīro mikseri iepriekš putots saldais krējums. Tāpēc pirms lietošanas rīkus un traukus ieteicams vēlreiz nomazgāt.
• Lai noteiktu precīzas produktu proporcijas, Arnita lieto standarta ēdamkaroti, kādas savulaik bija ēdnīcās.