Īstā temperatūra fritēšanai 0

Kā noteikt, vai eļļa sasniegusi vajadzīgo temperatūru produktu fritēšanai? 
Uldis Rīgā

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Auns – velotrenažieris, Lauva – balets. Kuras fiziskās aktivitātes tev sagādās prieku pēc zodiaka zīmes? 1
VIDEO. Alojā pazuduši medību suņi tiek atrasti kopā ar… lāci: “Nodomājām, ka nevar būt lācis, gan jau lielāks kuilis” 4
VIDEO. Traģiskajā avārijā uz Ventspils šosejas cietuši Ventspils Mūzikas vidusskolas dziedātāji, dzīvību zaudējusi nopelniem bagātā diriģente Anitra Niedre 150
Lasīt citas ziņas

Lai noteiktu pareizo cepšanas temperatūru fritēšanai un dziļajai cepšanai, eļļā ieliek mazu mīklas gabaliņu – ja tas lēnām uzpeld, ir pareizā temperatūra, ja ilgi uzkavējas katla apakšā – vajadzīgā temperatūra vēl nav sasniegta, ja ātri uzšaujas virspusē – eļļa ir par karstu, tāpēc katliņš jānoņem no uguns un jāpagaida, kamēr tā atdziest. Ja ievēro šo principu un izvēlas pareizu eļļu, virtuvē nekas nedūmo un arī ēdiens ir veselīgs – tas ir vienmērīgi izcepies, gards un kraukšķīgs.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.