Īstā piedzīvojumu garša: enduro izbraucieni un mežā pagatavoti burgeri 0

Zemessargs un “Printful” mārketinga speciālists Rihards Grunte spēj apvienot šķietami neticamo – enduro izbraucienos nodoties arī savai kaislībai – gatavošanai. Un pat lietainā dienā viņš mežā spēj uz ugunskura pagatavot burgerus un kūpinātu vistas fileju.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Rihards ir motobraucējs divus gadus un moto piedzīvojuma kluba “OUTDURO” biedrs. Savu brīvo laiku viņš aizpilda ar aktīvām aktivitātēm, jo darbadienās strādā pie datora. Enduro mugurā Rihards dodas arī pa motobraucējiem radītam trasēm, tādas ir pa visu Eiropu, un saucās “Trans Euro Trail” (saīsinot TET).

Moto piedzīvojuma klubs ar savu kodeksu

“OUTDURO” moto klubā mēs ievērojam TET svarīgu kodeksu – braukt pa tādiem ceļiem, kur ir atļauts, nebraukt privātīpašumā, nebojāt ceļus un izturēties ar cieņu pret katru pretimnācēju un pretimbraucēju”, saka motobraucējs Rihards Grunte.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rihards teju katrā moto izbraucienā velta laiku arī ēdiena gatavošanai. Turklāt, ne tikai sev, bet arī motokluba biedriem, ar kuriem devies kopīgā braucienā. Kamēr viņi devušies “Trans Euro Trail” trasēs, Rihards ir sagatavojies pārējos braucējus pārsteigt ar garšīgu un vienlaikus vienkāršu maltīti.

Līdzi ir viss vajadzīgais: tostarp produkti, kurus gatavot, panna, naži, dēlītis un pat reizēm kūpinātava. Un kūpināta motociklistu sezonā ir neatņemama sastāvdaļa, ko līdzi ved savā moča somā.

Ceļojums apkārt Latvijai

Enduro moču braucienā Rihards ir daudz ceļojis gan Latvijā, gan Igaunijā un pat “Ekspedīcija 1836” vedusi apkārt visai Latvijai. Vairums moto kluba biedru ir apbraukuši Latvijas robežas, vai cik tuvu tam iespējams. Kamēr ceļošana ārpus Latvijas var būt ar dažādiem apgrūtinājumiem, šis ir tieši īstais laiks izmēģināt ko šādu.

Rihards moču braucienu papildināja ar piedzīvojumu – vēstures un kulinārijas izzināšanu. Ieskatu gūt Riharda Gruntes un viņa enduro aizraujošajos braucienos variet @outduro Instagram kontā.

Moto kulinārijas uzpariktes un maltīšu gatavošana

OUTDURO biedrs pavārmākslā turpina izzināt un mācīties no labākajiem. Piemēram, moča izbraucienā gatavotā burgera gaļas recepte ir no Gordona Remzija recepšu krājuma, un priekš garšas buķetes klāt ir pievienots olas dzeltenums, asais čilli, sāls un pipari.

Burgera gaļa, izveidota plakanās formās, čurkstēdama cepsies uz pannas, kas sakarsēta grillā. Un līdz ko dzirdami ceļa biedru moču skaņas, Rihards izcep sagatavoto gaļu, pārliek tām pāri siera šķēles. Tālāk tiek nedaudz uzgrauzdētas burgermaizītes, uzspiesta burgermērce un maizīte papildināta ar salātlapām, sīpolu un tomātu šķēlēm un tad pati burgerkotlete pirms maizes micītes.

Reklāma
Reklāma

Kā nākamais ēdiens izbraucienā galdā tiek celta kūpināta vistas fileja. Arī tā tiek gatavota enduro moču izbrauciena laikā pie dabas. Gatavošana līdzpaņemtajā kūpinātavā paņem 30 minūtes. Un tas nebūt nav viss. No somas tiek izņemta espreso kafijas kanna, pupiņu maļamās dzirnaviņas, pašas kafijas pupiņas un top kafija. Uzņēmuši spēkus, motobraucēji turpina braucienu pretī nākamajiem piedzīvojumiem.

Rihards atzīt, ka ēst gatavošana mežā vienlaikus ir arī saliedēšanas pasākums.