Rulete jeb rolbiskvīts 3
Biskvītam
• 9 ēdamkarotes augstākā labuma kviešu miltu
• 9 ēdamkarotes cukura
• 9 olas
Pildījumam
• Brūkleņu ievārījums
• 500 ml saldā krējuma
• 3 ēdamkarotes cukura
Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, atsevišķi – olu baltumus, kam pievieno šķipsniņu sāls. Sakultajiem dzeltenumiem pieber miltus, kārtīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa, tad uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.
Mīklu lej uz cepamās plāts un vienmērīgi izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +180 °C aptuveni 15 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa, ir izcepies.
Gatavam, vēl siltam biskvītam uzziež ievārījumu, vienu malu atstājot nenoziestu. Biskvītu ietin cepamajā papīrā, sākot no malas, kas noklāta ar ievārījumu. Atdzesē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru diezgan stingrās putās. Ruleti iztin no papīra un atritina. Ievārījumam pa virsu uzmanīgi ziež putukrējumu, raugoties, lai tas nesajaucas ar ievārījumu. Ruleti aizrullē ciet. Uzbārsta pūdercukuru vai cukuru.
Biezpiena rausis
Mīklai
• 1 glāze piena
• ~ 2 glāzes kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1/5 paciņas dzīvā rauga
Biezpiena masai
• 600 g biezpiena ar augstu tauku saturu
• 300 g skābā krējuma
• 1 glāze cukura
• 1 ēdamkarote kviešu miltu
• 1 glāze rozīņu (to vietā var izmantot ābolus vai ogas)
• 5 olas
• Vaniļas cukurs pēc garšas
Mīklai uzsilda pienu un sviestu, pievieno cukuru, iedrupina raugu un iemaisa miltus. Atstāj siltumā, lai rūgst. Kad mīkla uzcēlusies, to plānā kārtiņā izlīdzina uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
Lai pagatavotu biezpiena masu, sablendē skābo krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus un biezpienu. Pievieno rozīnes, gabaliņos sagrieztus ābolus vai ogas (mellenes, zemenes, avenes vai citas) un uzlej mīklai. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep +220 °C pusstundu. Kad rausi izņem no cepeškrāsns, uzliek skābā krējuma piciņas un uzbārsta cukuru un kanēli.