Kurzemnieces Ingrīdas Jēkabsones virtuves veiksmes formula 3
Kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE cep tik garšīgas plātsmaizes, ruletes, pīrāgus, sklandraušus, tortes un saldskābmaizi, ka bieži vien viss rīta cepiens stundas laikā tirgū ir pārdots. Kā viņai tik labi sanāk?
Atgriežas pie saknēm
Omulīgā un enerģiskā Ingrīda Jēkabsone, atbildot uz šo jautājumu, smej, ka veiksmes formula ir pavisam vienkārša. Viņa cepot tādu maizi, raušus un kūkas, kādi pašai garšo. Izmantojot vietējos pārtikas produktus, kuru izcelsmi viņa zina, turklāt izraugoties treknu krējumu, pienu un biezpienu, kā arī augstākās kvalitātes miltus. – Tagad cilvēkiem ir pārgājusi kāre pēc tortēm, ko klāj koši zila vai jēli rozā glazūra ar ķīmiskajām krāsvielām. Grib īstu mantu un pazīstamas garšas, riktīgus raušus un maizi. Atgriežas pie pamatvērtībām, pie saknēm, – pārliecināta ir mājražošanas uzņēmuma “Bumbuļmaize” īpašniece.
Neviens īpaši neesot mācījis, kā jādara, prasme vairojusies, vismaz pārdesmit gadu cepot plātsmaizes un pīrāgus savējiem. Ingrīdai ir kupla ģimene, abi ar vīru izaudzinājuši gan savus, gan audžubērnus, tagad ir kupls mazbērnu pulciņš.
Kad pirms neilga laika aizgājusi no darba Alsungas bērnunamā, nolēmusi pievērsties mājražošanai. Lai būtu bagātīgāks sortiments, ko piedāvāt pircējiem, sākusi cept arī saldskābmaizi. Tad bijis dibināts iemesls iekurt maizes krāsni, kurā jebkas izcepas garšīgāks nekā gāzes vai elektriskās plīts cepeškrāsnī. – Viss ir dzīvs! – saka alsundzniece.
Pirms došanās uz tirgu Aizputē, Kuldīgā, Pētertirgu Liepājā vai retu reizi Kalnciema ielā Rīgā Ingrīda cep vai visu nakti, jo vēlas, lai cilvēkiem tiek ne vien dzīva, bet arī svaiga, pat silta produkcija.