Šajā maizes krāsnī Ingrīda saldskābmaizi cepa arī Latvijas Televīzijas radošajai komandai, kas Alsungā un Jūrkalnē filmēja seriālu “Māja pie ezera”.
Šajā maizes krāsnī Ingrīda saldskābmaizi cepa arī Latvijas Televīzijas radošajai komandai, kas Alsungā un Jūrkalnē filmēja seriālu “Māja pie ezera”.
Foto – Valdis Semjonovs

Kurzemnieces Ingrīdas Jēkabsones virtuves veiksmes formula 3

Kurzemniece INGRĪDA JĒKABSONE cep tik garšīgas plātsmaizes, ruletes, pīrāgus, sklandraušus, tortes un saldskābmaizi, ka bieži vien viss rīta cepiens stundas laikā tirgū ir pārdots. Kā viņai tik labi sanāk?

Reklāma
Reklāma

Atgriežas pie saknēm

mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Omulīgā un enerģiskā Ingrīda Jēkabsone, atbildot uz šo jautājumu, smej, ka veiksmes formula ir pavisam vienkārša. Viņa cepot tādu maizi, raušus un kūkas, kādi pašai garšo. Izmantojot vietējos pārtikas produktus, kuru izcelsmi viņa zina, turklāt izraugoties treknu krējumu, pienu un biezpienu, kā arī augstākās kvalitātes miltus. – Tagad cilvēkiem ir pārgājusi kāre pēc tortēm, ko klāj koši zila vai jēli rozā glazūra ar ķīmiskajām krāsvielām. Grib īstu mantu un pazīstamas garšas, riktīgus raušus un maizi. Atgriežas pie pamatvērtībām, pie saknēm, – pārliecināta ir mājražošanas uzņēmuma “Bumbuļmaize” īpašniece.

Neviens īpaši neesot mācījis, kā jādara, prasme vairojusies, vismaz pārdesmit gadu cepot plātsmaizes un pīrāgus savējiem. Ingrīdai ir kupla ģimene, abi ar vīru izaudzinājuši gan savus, gan audžubērnus, tagad ir kupls mazbērnu pulciņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad pirms neilga laika aizgājusi no darba Alsungas bērnunamā, nolēmusi pievērsties mājražošanai. Lai būtu bagātīgāks sortiments, ko piedāvāt pircējiem, sākusi cept arī sald­skābmaizi. Tad bijis dibināts iemesls iekurt maizes krāsni, kurā jebkas izcepas garšīgāks nekā gāzes vai elektriskās plīts cepeškrāsnī. – Viss ir dzīvs! – saka alsundzniece.

Pirms došanās uz tirgu Aizputē, Kuldīgā, Pētertirgu Liepājā vai retu reizi Kalnciema ielā Rīgā Ingrīda cep vai visu nakti, jo vēlas, lai cilvēkiem tiek ne vien dzīva, bet arī svaiga, pat silta produkcija.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.