Īru kafija 0

Sastāvdaļas. 30 ml stipra īru viskija, 1 tējkarote nerafinēta brūnā cukura, 70 ml saldā krējuma, 100 ml kafijas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, kuru pārstāvji lieto par daudz alkohola
FOTO. Simtiem cilvēku un sajūta, ka ir tik nepareizi… Pēdējā gaitā izvadīts talantīgais basketbolists Jānis Timma
RAKSTA REDAKTORS
Latviešu ģimenes, kas piedzīvoja trillera cienīgu bēgšanu no Zviedrijas, meita izsludināta starptautiskā meklēšanā. Mammai ir versija, kāpēc ar tādu sparu tiek mēģināts atņemt bērnu
Lasīt citas ziņas

Glāzē ieber cukuru, ielej īru viskiju. Aizdedzina viskiju, lai tas uzkarstu un cukurs karamelizētos (lai neapdedzinātu roku, izmanto kamīna sērkociņu). Pagatavo vidēji stipru kafiju. Lai dzērienā nepeldētu biezumi, mājas apstākļos izmanto kafijas spiedkannu. Saldo krējumu mazliet uzputo vai sakrata šeikerā. Uzkulto putukrējumu lej gar tējkarotītes malu. Rotā ar rīvētu šokolādi.

Svarīgi, lai, dzerot kafiju ar viskiju, maisījums nesajauktos ar putukrējumu. Ar lūpām pieturot putukrējuma tornīti, vispirms iebauda karsto dzērienu un tikai tad pieķer mazliet putukrējuma. Tā var izjust piesātināto garšu buķeti.

 

Gatavoja “Bbārs” Andris Reizenbergs.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.