Īru kafija 0

Sastāvdaļas. 30 ml stipra īru viskija, 1 tējkarote nerafinēta brūnā cukura, 70 ml saldā krējuma, 100 ml kafijas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Aptumsumu koridors: 10 lietas, kas jāizmet līdz 14. martam, lai izvairītos no neveiksmes 1
Vēsture skarbi tiesās Trampu: ekonomists skaidro, kāpēc konflikts ar Zelenski kaitēs pašām ASV
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Lasīt citas ziņas

Glāzē ieber cukuru, ielej īru viskiju. Aizdedzina viskiju, lai tas uzkarstu un cukurs karamelizētos (lai neapdedzinātu roku, izmanto kamīna sērkociņu). Pagatavo vidēji stipru kafiju. Lai dzērienā nepeldētu biezumi, mājas apstākļos izmanto kafijas spiedkannu. Saldo krējumu mazliet uzputo vai sakrata šeikerā. Uzkulto putukrējumu lej gar tējkarotītes malu. Rotā ar rīvētu šokolādi.

Svarīgi, lai, dzerot kafiju ar viskiju, maisījums nesajauktos ar putukrējumu. Ar lūpām pieturot putukrējuma tornīti, vispirms iebauda karsto dzērienu un tikai tad pieķer mazliet putukrējuma. Tā var izjust piesātināto garšu buķeti.

 

Gatavoja “Bbārs” Andris Reizenbergs.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.