Rozmarīns 0

5. Jēra gaļas cepetis labi sader ar sāli, pipariem (Rūdolfs lietoja piecu piparu maisījumu), rozmarīnu, timiānu un ķiplokiem, kā arī ar koriandru un piparmētrām.
Foto – Anda Krauze

Dabisku garšaugu pievienošana ēdienam ir apsveicama, jo īpaši tāpēc, ka daži no tiem ir patiesi vērtīgi veselībai. Piemēram, rozmarīns mazina diabēta un Alcheimera slimības attīstīšanās risku, kā arī novērš kancerogēno vielu, kas rodas gaļas cepšanas laikā, ietekmi uz organismu. Tāpat tas uzlabo arī kognitīvās sējas, apgalvo eksperti.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.