Foto-Liudmyla/Fotolia

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku 0

Sastāvdaļas
• 250 g zemeņu
• 200 g ievārījuma cukura
• 5 g vaniļas cukura
• 20 ml konjaka

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zemenes noskalo, noņem kauslapas un ogas sagriež četrās daļās. Ogas liek katlā, pieber ievārījuma cukuru un vāra 3–4 minūtes. Nosmeļ putas. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un konjaku. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vaniļas cukura vietā var ņemt arī vaniļas pāksti – to pārgriež uz pusēm, ar naža neaso malu izkasa mīkstumu, ko pievieno ievārījumam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.