Andrejs Ermaks
Andrejs Ermaks
Foto. Scanpix/REUTERS/Valentyn Ogirenko

Jermaka priekšteči 161

Zelenskis, pret kuru “vecās” Ukrainas elites pārstāvji sākotnēji izturējās naidīgi, centās ieskaut sevi ar lojāliem atbalstītājiem. Andris Bogdans kļuva par viņa biroja pirmo vadītāju, taču pieredze bija neveiksmīga: Bogdans izrādījās pārāk pretrunīgs (īpaši ar presi), lepojās ar savas ietekmes pakāpi uz prezidentu un bija pārāk cieši saistīts ar Igoru Kolomoiski, tā raksta portāls Meduza.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Nākamais Jermaks uz Bogdana fona izskatījās izdevīgs – sākumā viņš turējās zemā profilā, taču vienmēr bija tuvu prezidentam. Kā šovbiznesa cilvēks viņš saprata plašsaziņas līdzekļu un jo īpaši izklaides satura lomu mūsdienu politikā. Izdevums Ukrajinska Pravda, paļaujoties uz saviem avotiem prezidentu aprindās, apraksta Zelenska un Jermaka kā aktiera-producenta attiecības – šis formāts viņiem ir labi zināms no iepriekšējās profesionālās darbības. “Producenta” loma palīdz Jermakam nostiprināt ēnu spēka mehānismu, bet kalpo arī kā sava veida ierobežotājs – galu galā

producents nevar aizstāt mākslinieku kadrā. Pats Zelenskis sava biroja vadītāju uzskata par “spēcīgu vadītāju”, kuru ciena par viņa efektivitāti.
CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc pilna mēroga kara sākuma Ermaks nokļuva šaurā Zelenska līdzgaitnieku lokā, kuri pastāvīgi atradās viņam blakus valdības bunkurā. Viņi ir kopā slavenajā 2022. gada 25. februāra videoklipā, ko ierakstījis Zelenskis no aplenktās Kijevas. Tajā pašā laikā Zelenskis uzsver, ka Jermaks ir tikai prezidenta testamenta izpildītājs: “Viņš dara to, ko es viņam saku, un viņš pilda šos uzdevumus.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.