Andrejs Ermaks
Andrejs Ermaks
Foto. Scanpix/REUTERS/Valentyn Ogirenko

Jermaks par Ukrainas premjerministru? 161

Spēcīgs aizkulišu spēlētājs, kurš savu karjeru veidoja uz tuvumu prezidentam, Jermaks, visticamāk, nebūs veiksmīgs kā sabiedrisks politiķis. Producenta loma zvaigžņu prezidenta vadībā viņu nepadara par zvaigzni, lai cik ambiciozs viņš būtu. Ir vēl viens variants.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas
Ukrainas politiskajās aprindās klīst baumas, ka Jermaks varētu kļūt par valsts premjerministru – un pārvērst valdību par neatkarīgu Ukrainas politiskā spēka centru.

Šķiet, ka pašreizējais valdības vadītājs Deniss Šmigals, Zelenskim lojāls tehnokrāts, kurš ieņem amatu kopš 2020. gada marta, šķiet, vairs nav piemērots prezidentam, tā raksta portāls Meduza. Saskaņā ar Ukrainskaja Pravda avotiem, Zelenskis ir “noguris” no Šmigala: šķiet, ka prezidents vēlas vairāk “radošu risinājumu”, ko Šmigals viņam nevar dot.

CITI ŠOBRĪD LASA
Taču maz ticams, ka prezidenta biroja vadītājs savu ērto amatu apmainīs pret premjera amatu.

Šis amats Ukrainā tradicionāli kalpojis kā zibensnovedējs sabiedrības neapmierinātībai ar prezidentu, valsts vadītājiem bieži vien noveļot atbildību uz valdību. Tātad, visticamāk, Jermaks tuvākajā laikā mēģinās izveidot savu cilvēku par premjerministru. Piemēram, Jūlija Sviridenko jau tiek nosaukta kā potenciālā kandidāte.

Kas attiecas uz Jermaka politisko nākotni pēc kara, to nav iespējams paredzēt. Jebkurā gadījumā viņš un Zelenskis tagad ir ne tikai cieši saistīti, bet arī atkarīgi viens no otra.

Prezidents ir atkarīgs no Jermaka kadru politikas un ārpolitiskās ietekmes. Un Jermaks ir atkarīgs no Zelenska popularitātes un politiskās izdzīvošanas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.