Andrejs Ermaks
Andrejs Ermaks
Foto. Scanpix/REUTERS/Valentyn Ogirenko

Kā Jermakam izdevās kļūt tik ietekmīgam? 161

Ermaka paaugstināšanās — pat pirms pilna mēroga kara — prezidenta palīga amatā ir saistīta ar to, ka viņš izrādījās efektīvs komunikators. Piemēram, Jermakam izdevās nodibināt kontaktu ar savu krievu kolēģi Dmitriju Kozaku. Īsu laiku starp Krieviju un Ukrainu pat radās ilūzija par iespējamu komunikāciju. Tādējādi 2019. gadā notika skaļa ieslodzīto apmaiņa. Tad Krievijas sagūstītie ukraiņu jūrnieki, režisors Oļegs Sentsovs un citi politieslodzītie atgriezās dzimtenē. Jermaks viņus visus personīgi atveda no Maskavas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi?
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas
Jermaks atstāja labu iespaidu arī Rietumos, kur viņš palīdzēja radīt pozitīvu Zelenska tēlu. Jermaks spēlēja lielu lomu jaunā prezidenta starptautisko vizīšu (jo īpaši Parīzes samita) sagatavošanā

un tikās ar vadošajiem Eiropas ekspertiem Londonā Chatham House – Karaliskajā starptautisko attiecību institūtā. Iekšpolitikā Jermaks prata arī risināt sarunas, piemēram, viņš ātri samierināja Zelenski ar galvaspilsētas mēru Vitāliju Kļičko, tā raksta portāls Meduza.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jermaks turpināja spēlēt laba komunikatora un “spēcīga menedžera” lomu pat pēc pilna mēroga kara sākuma. Jau pirmajā iebrukuma dienā ar kolēģa, producenta Aleksandra Rodņanska, starpniecību viņš sazinājās ar Krievijas oligarhu Romānu Abramoviču, kurš tobrīd uzņēmās starpnieka lomu starp Kijivu un Maskavu. Turklāt, izmantojot savus starptautiskos kontaktus,

Jermaks palīdzēja izveidot globālu koalīciju Ukrainas atbalstam – lielā mērā pateicoties viņa pieredzei darbā ar Holivudas kompānijām, valsti atklāti atbalstīja Rietumu slavenības.

Ukrainas mediju menedžeris Aleksandrs Martiņenko, kurš konsultējis gandrīz visus Ukrainas līderus, atzīmēja, ka šobrīd Jermaks ir cilvēks, kurā prezidents visvairāk klausās. Turklāt gan iekšējos jautājumos, piemēram, gan kadru, gan ārpolitikā. Tieši Jermaks ir gandrīz visu Ukrainas ārpolitikas iniciatīvu pamatā pēdējos gados. Viņš piedalījās Kijivas drošības līguma par starptautiskajām garantijām Ukrainai izstrādē un sagatavoja miera samitu Šveicē.

Un arī viņš kopā ar amerikāņu diplomātu Maiklu Makfolu izstrādā sankcijas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.