Andrejs Ermaks
Andrejs Ermaks
Foto. Scanpix/REUTERS/Valentyn Ogirenko

Kas vēl ir zināms par Jermaka ģimeni? 161

Paša Andrija Jermaka biogrāfijā, kas pieejama no atklātajiem avotiem, nav daudz interesanta. Tāpat kā daudzi Zelenska komandas locekļi, viņš parādījās no nekurienes. Jermaks sāka savu karjeru kā jurists, kas specializējās autortiesībās, tieši viņa advokātu birojs palīdzēja noslēgt pirmo oficiālo ražošanas līgumu Ukrainas šovbiznesa vēsturē, tā raksta portāls Meduza.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Pēc tam Jermaks bija iesaistīts gan Holivudas studiju pārstāvniecībā Ukrainā, gan vietējā šovu un mediju biznesa darbības juridiskajā atbalstīšanā. Piemēram, televīzijas kanāls Inter, kur satika topošo prezidentu Zeļenski, kurš tajā laikā strādāja par producentu. Galu galā pats Andrijs Jermaks iesaistījās šovbiznesā – ar Ukrainas Goskino un ārvalstu partneru atbalstu viņš izdeva vairākas filmas un seriālus.

Tobrīd topošajam prezidenta biroja vadītājam gandrīz nebija politiskās pieredzes. Ar politiku Jermaks saskārās tikai reizēm, kad tas bija nepieciešams viņa biznesa veiksmīgai veicināšanai.
CITI ŠOBRĪD LASA

Piemēram, vairākus gadus viņš strādāja par Reģionu partijas tautas deputāta Elbrusa Tadejeva palīgu. Tajā pašā laikā Jermaks labi zināja, kā atrisināt lietas aizkulisēs. 2010. gadu sākumā viņa vārds bija saistīts ar Kijevas boutique Sanahunt, kur ģērbās daudzi Kijivas elites pārstāvji, tostarp Zelenskis. Šī salona restorāns spēlēja Ukrainas ietekmīgu cilvēku neformālas tikšanās vietas lomu. Kā vēsta Ukrainas mediji, Jermaks Sanahuntā rīkoja neformālas tikšanās un jau bija kļuvis par amatpersonu.

Un tomēr Jermaka biogrāfija ir aizdomīgi vienkārša, un tāpēc ap viņu pastāvīgi rodas sazvērestības teorijas.

Tādējādi ukraiņu ultrapatriotu un dažu Krievijas opozicionāru vidū valda uzskats, ka Ermaks ir “Kremļa aģents”. Un starp prokremliskajiem medijiem – ka Jermaku uzrauga MI6.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.