Inovācijas pārtikas ražošanas nozarē – kāpuri, kukaiņi, 3D printēta “zivs”. Vai tā ir mūsu uztura nākotne? 25

Inovācijas pārtikas ražošanas nozarē un ilgtspējīgas pārtikas ražošana. Arvien biežāk tiek pieminēti kāpuri, kukaiņi un nupat vienā no Latvijas veikaliem tirdzniecībā nonākusi arī 3D printēta augu izcelsmes “zivs”. Vai tā ir mūsu uztura nākotne? TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentāru sniedz Ingūna Gulbe, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Visreālākais šķiet otrais scenārijs!” Mākslīgais intelekts prognozē, vai Tramps var izbeigt karu Ukrainā šogad
Katastrofa ir neizbēgama? CIP vairāk nekā 50 gadus turējusi slepenībā grāmatu, kurā aprakstīts iespējamais pasaules gala scenārijs
Kokteilis
Vai zārkā līdzi mirušajam drīkst likt krustu, fotogrāfijas un šķērītes? To zina tikai retais 6
Lasīt citas ziņas

“Cilvēki ir ļoti dažādi. Dažiem ir jādomā, kā vispār paēst un pabarot ģimeni. Citiem naudas ir vairāk, viņiem varbūt arī nav tik daudz fiziski jāstrādā, viņi pievēršas dažādām filozofijām, reliģijām, un domā par to, lai vide būtu zaļāka. Kamēr ir pieprasījums, uzņēmēju uzdevums ir skatīties, ko gatavs ir pirkt pircējs, un piedāvāt tos produktus,” skaidro Gulbe.

Eksperte gan neuzskata, ka tuvākajā nākotnē Latvijā, “kur mums ir izcili dabas apstākļi, lai ražotu visus produktus”, visi sāks ēst kukaiņus: “Tā var būt eksotika, kaut kas interesants. Tie visi ir labi risinājumi un, ja kāds ir gatavs pirkt, tad mums ir jāstrādā tajā virzienā, lai mēs būtu tie, kas šos produktus var piedāvāt par pēc iespējas lielāku cenu.”

Vairāk skaties pievienotajā video!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.