Ingvera ievārījums – ass, veselīgs un aromātisks 0
Ingvera ievārījums ir samērā ass, to nevar ēst karotēm kā citus ievārījumus. Tomēr tā ir lieliska piedeva dažādiem konditorejas izstrādājumiem vai karstvīnam. Turklāt, to gatavojot, visa māja burvīgi smaržo!
Sastāvdaļas
150 g ingvera saknes
2 apelsīnu miziņas
1 glāze cukura
1/3 glāzes ūdens
1/5 citrona sulas
Pagatavošana.
1. Ingveru nomazgā un notīra miziņu. Sagriež nelielos kubiņos, liek burkā un pārlej ar aukstu ūdeni.
2. Otrā burkā liek apelsīnu miziņas un arī pārlej ar aukstu ūdeni.
3. Trīs dienas mērcē, trīs reizes dienā nomainot ūdeni.
4. Pēc trīs dienām ūdeni nolej. Apelsīnu miziņas sagriež smalkos gabaliņos.
5. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, ingveru un miziņas. Uzvāra un atdzesē. Pēc trim stundām to pašu atkārto vēlreiz, pievieno citrona sulu un liek burciņas.
6. Gatavo ievārījumu glabā ledusskapī.