Laša vai foreles tatars 4

Tartars būs eleganta un garšīga uzkoda un lieliski iederēsies ikvienos svētkos.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu tartaru būs nepieciešami
500 g mazākos gabalos sagriezta laša vai foreles (es izvēlos zivis, kuras piedāvā mūsu pašu audzētava “Annas zivs”), 5 šalotes sīpolus vai 1 parasto, sarkano sīpolu, 1 ēdamk. olīveļļas, 30 ml degvīna, 1 franču bageti, 1 mazo burciņu kaperu, dilles un 10 paipalu oliņas dekorēšanai.

Vispirms sablenderē sīpolus, tad pievieno parējās tartara sastāvdaļas un maļ dažas sekundes. Ik pa brīdim pārbauda, ja nepieciešams, turpina malt. Lasim ir jābūt sīkos, sīkos gabaliņos, taču ne putrā! Var kapāt arī ar nazi. Kad zivju masa gatava, apgrauzdē maizes škēles.

CITI ŠOBRĪD LASA
Tatāru var servēt, uzliekot jau uz maizītēm, ar nevārītu paipalas oliņu pa virsu. Taču to var arī likt uz šķīvja, tad maizes šķēles kārto apkārt un katrs savu tartarmaizīti taisa pats. Ja servē uz šķīvja, oliņai noņem čaumalas cepurīti un kā mazu trauciņu to iesēdina zivs masā. Jēlo olu var dzert no čaumalas vai piejaukt zivij. Visu dekorē ar dillēm un papildus kaperiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.