Kamala Herisa
Kamala Herisa
Foto. Scanpix/Drew Hallowell/Getty Images/AFP (

Ceļš uz prezidentūru 56

Pavisam nesen, demokrātu panikas laikā par Baidena vecumu un spējām adekvāti rīkoties, daudzi likumdevēji, ziedotāji un ietekmētāji nu guvuši jaunu skatījumu uz Herisu, teikts rakstā. Daudzi partijas darbinieki uzskata, ka Herisai ir daudz lielākas iespējas kļūt par līderi. Viņai gan joprojām ir jācīnās gan par nomināciju no savas partijas, gan par Trampa sakaušanu novembrī. Taču pagaidām viceprezidente ir nodrošinājusi bijušo un iespējamo nākamo konkurentu atbalstu, jo demokrāti cenšas apvienoties ap vienu kandidātu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā. Paziņojumu Baidens publicējis sociālajā platformā “X”. “Man ir bijis vislielākais gods manā dzīvē kalpot jums prezidenta amatā,” vēstulē atzina 81 gadu vecais demokrāts. Prezidents norādīja, ka “plašāk par savu lēmumu runās ar tautu vēlāk šajā nedēļā”.

Demokrātu partija tagad nonākusi jaunā un visai sarežģītā situācijā, un tai ir jāizraugās jauns kandidāts novembrī gaidāmajām vēlēšanām. Uzreiz pēc paziņojuma ar izstāšanos no vēlēšanu cīņas Baidens platformā “X” arī apliecināja, ka atbalsta to, ka par demokrātu kandidāti prezidenta vēlēšanās kļūst viceprezidente Kamala Herisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopš Baidena vājā snieguma 27.jūnija televīzijas debatēs ar republikāņu sāncensi Donaldu Trampu demokrātu rindās arvien uzstājīgāk sāka skanēt aicinājumi, lai prezidents no vēlēšanu cīņas izstājas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.