Kamala Herisa
Kamala Herisa
Foto. Scanpix/Drew Hallowell/Getty Images/AFP (

Kļūdas viceprezidentes amatā 56

Pēc žurnālistu domām, Herisas gaitas viceprezidentes amatā sākās neveiksmīgi. Viņai tika uzticēts grūts uzdevums – cīnīties pret nelegālās imigrācijas cēloņiem ASV. Tādējādi viņa kļuva saistīta ar vienu no Baidena lielākajām problēmām. Viens no viņas sliktākajiem novērtējumiem par savu pilnvaru laiku tika sniegts intervijas laikā telekanālam NBC News 2021. gada jūnijā, kad viņai jautāja, kāpēc viņa nav apmeklējusi ASV dienvidu robežu. Viņa atbildēja, ka aizbrauks “kādreiz”, taču piebilda, ka arī Eiropā nav bijusi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi?
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Herisas reitingi ir kritušies visā Baidena prezidentūras laikā. Bija pat spekulācijas, ka Baidens varētu viņu svītrot no “sava” saraksta, lai palielinātu savas izredzes tikt pārvēlētam. Baltā nama amatpersonas gan saka, ka viņš nekad nav apsvēris šādu iespēju. Arī politiskie apstākļi viņas karjerai deva otro elpu. Pēc tam, kad ASV Augstākā tiesa 2022. gadā atcēla konstitucionālās tiesības uz abortu, Herisa kļuva par Baltā nama vadošo balsi par reproduktīvo brīvību un citiem jautājumiem, piemēram, ieroču lielāku kontroli, kas iedvesmo būtisku demokrātisko vēlētāju daļu.

Tā kā Baidena nostāja Gazas karā ir sašķēlusi Demokrātu partiju, Herisa ir atbalstījusi Baltā nama politiku, taču ar nedaudz kritiskāku viedokli: “Ņemot vērā Gazas milzīgās ciešanas, ir nepieciešams tūlītējs pamiers,” viņa teica vienā paziņojumā. no viņas visspēcīgākajām runām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.