Kamala Herisa
Kamala Herisa
Foto. Scanpix/Drew Hallowell/Getty Images/AFP (

Kas ir zināms par Herisas privāto dzīvi? 56

Indietes un jamaikieša meita Herisa pavadīja savu agrīno bērnību Oklendā, Kalifornijā. Viņas vecāki izšķīrās, kad viņa bija maza, tāpēc viņu un viņas māsu Maiju audzināja māte. Māte bija biomedicīnas zinātniece, kas specializējās krūts vēža pētījumos. Viņa dzimusi Čennai, Indijā, un emigrēja uz Amerikas Savienotajām Valstīm, lai studētu Kalifornijas Universitātē. Tēvs – emeritētais ekonomikas profesors Stenforda Universitātē, dzimis Jamaikā un emigrēja uz ASV, lai turpinātu studijas. Kamala Herisa ir ļoti lepna par savu daudzveidīgo kultūras mantojumu un bieži runā par saviem vecākiem un to ietekmi uz viņas dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Pati Herisa absolvējusi Hovarda universitāti, pēc tam Kalifornijas Universitātē Heistingsā ieguva jurista grādu un kļuva par prokurori.

Herisas ceļš uz ASV viceprezidentes amatu aizsākās 2003. gadā, kad viņa tika ievēlēta par Sanfrancisko apgabala prokurori, tā raksta izdevums FT. Septiņus gadus vēlāk viņa tika ievēlēta par Kalifornijas ģenerālprokuroru. Viņa tika atkārtoti ievēlēta šajā amatā 2014. gadā, un divus gadus pēc tam viņa tika ievēlēta ASV Senātā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Strādājot par ģenerālprokuroru, Herisa iepazinās ar Duglasu Emhofu, korporatīvo juristu, ar kuru viņa apprecējās 2015. gadā, kļūstot par pamāti diviem pieaugušiem bērniem. Emhofs pēdējos mēnešos regulāri piedalās Baidena kampaņā.

2020. gadā Herisa ar lielu entuziasmu uzsāka savu kampaņu Demokrātu partijas prezidenta amatam. Taču viņas kampaņa tā arī neguva lielus panākumus – progresīvie pauda neapmierinātību ar to, ka viņa bijusi pārāk “stingra” prokurore. Astoņus mēnešus vēlāk Baidens pats izvēlējās viņu par savu kandidāti, raksturojot toreizējo senatoru kā “bezbailīgu cīnītāju par mazo cilvēku tiesībām un vienu no labākajiem valsts ierēdņiem”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.