Karstais ābolu un pekanriekstu pīrāgs ar saldējumu 5

Šo desertu ASV sauc par Cobbler – kurpnieks. To gatavo ar dažādiem augļiem, protams, sezonāliem. Rudenī un Ziemassvētkos to cep ar āboliem, dzērvenēm un riekstiem. Pekanrieksti aug ASV dienvidos, un tagad tie ir kļuvuši ļoti populāri arī Latvijā. Padomājiet, ko mēs darītu bez pekanriekstu smalkmaizītēm?
6 – 8 personām 60 – 75 minūtes

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
4 āboli
200 g dzērveņu
200 g sviesta
300 g miltu
300 g brūnā cukura
300 g pekanriekstu
Kanēlis
Maltas krustnagliņas
Malts muskatrieksts
1 tējk. sāls
Saldējums pasniegšanai – vislabāk, ja tas ir vaniļas vai plombīra saldējums

Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ˚C. Cepamajā veidnē kārto 2/3 šķēlītes sagrieztu nemizotu ābolu, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu. Pārkaisa ar garšvielām. Uzliek pārējos ābolus. Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem. Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām. Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsiņa ir brūna. Sadala porcijās un servē uz deserta šķīvjiem, uzliekot virsū vai blakus pīrāgam saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.