
Karstais ābolu un pekanriekstu pīrāgs ar saldējumu 5
Šo desertu ASV sauc par Cobbler – kurpnieks. To gatavo ar dažādiem augļiem, protams, sezonāliem. Rudenī un Ziemassvētkos to cep ar āboliem, dzērvenēm un riekstiem. Pekanrieksti aug ASV dienvidos, un tagad tie ir kļuvuši ļoti populāri arī Latvijā. Padomājiet, ko mēs darītu bez pekanriekstu smalkmaizītēm?
6 – 8 personām 60 – 75 minūtes
Sastāvdaļas
4 āboli
200 g dzērveņu
200 g sviesta
300 g miltu
300 g brūnā cukura
300 g pekanriekstu
Kanēlis
Maltas krustnagliņas
Malts muskatrieksts
1 tējk. sāls
Saldējums pasniegšanai – vislabāk, ja tas ir vaniļas vai plombīra saldējums
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ˚C. Cepamajā veidnē kārto 2/3 šķēlītes sagrieztu nemizotu ābolu, pārkaisa ar 150 g brūnā cukura un sviesta piciņām (1/3 daļu no paciņas), uzber pusi riekstu un dzērveņu. Pārkaisa ar garšvielām. Uzliek pārējos ābolus. Atlikušo cukuru, sviestu, sāli un miltus samīca ar pirkstiem un sadrupina uz āboliem. Pārkaisa ar pārējiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām. Cep krāsnī 30 minūtes, līdz virsiņa ir brūna. Sadala porcijās un servē uz deserta šķīvjiem, uzliekot virsū vai blakus pīrāgam saldējumu.