Burkānu un biezpiena pīrādziņi 5
Porcijas: 12 lieli pīrāgi vai 24 mazi
Gatavošanas ilgums: 45 min
Sastāvdaļas
2 paciņas saldētas bezrauga kārtainās mīklas
3 burkāni, sarīvēti vai samalti blenderī
1 sīpols, samalts
1 ķiploka daiviņa, izspiesta
1 biezpiena paciņa (200 g)
Pāris ēdamkarotes skābā krējuma
1 ola
Sviests vai olīveļļa – pāris ēd. k.
1 – 2 ēd. k. sakapātu diļļu
Provansas garšvielas, sāls, piecu piparu maisījums
Pagatavošana
Burkānus, ķiplokus un sīpolus apcep sviestā vai olīveļļā. Samaisa bļodā kopā ar biezpienu, krējumu, olu, dillēm un garšvielām. Sagriež mīklu 10 X 10 cm (vai mazajiem pīrāgiem 5 X 5 cm) kvadrātos. Iepilda ēdamkaroti maisījuma un pārloka, lai izveidotu trīsstūri. Maliņas savieno, izmantojot dakšu. Apziež pīrāgus ar olu vai pienu. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 20 minūtes vai līdz mīkla ir smuki brūna.