Igauņu recepte – reņģes sinepēs (Sinepiräimed) 0
Sastāvdaļas: 1 kg reņģu,
50 ml 10 % etiķa,
1 ēd. k. sāls,
0, 5 l ūdens.
Mērcei:
150 g skābā krējuma,
2 ēd. k. sinepju,
1 ēd. k. cukura,
1 tējk. sāls,
1 – 2 ēd. k. olīveļļas,
1 sasmalcināts sīpols,
smalki sagrieztas dilles.
Kā gatavot?
Reņģes iztīra un aptuveni 12 stundas patur sāls un etiķa marinādē. Tad šķidrumu nolej un zivis pārlej ar mērci, kas pagatavota no skābā krējuma, sinepēm, cukura, sāls, olīveļļas, sīpola un dillēm.
Reklāma
Reklāma