
Ietaupi naudu: 8 vienkārši padomi, kas palīdzēs samazināt izdevumus par pārtiku 0
Pārtikas cenām turpinot pieaugt, arvien vairāk jāsāk domāt, kā samazināt tēriņus. Īpaši aktuāli tas ir iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, kuri teju lielāko daļu no savas algas tērē tieši pārtikai.
Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka aptuveni 30–40% no visas saražotās pārtikas nonāk atkritumu poligonos, kur tā izdala metānu – spēcīgu siltumnīcefekta gāzi. Pārtikas atkritumi rodas visos pārtikas aprites posmos, un patērētāju līmenī lielākie “vaininieki” ir piena produkti (17%), dārzeņi (19%) un gaļa, mājputni un zivis (30%).
Šeit ir daži padomi, kā efektīvāk tērēt naudu un vienlaikus saudzēt vidi: