Pavāru kluba vadītāja Svetlana Rižkova demonstrē uzkodas no kartupeļiem un vietējās zivs – šoreiz tas bijis sams.
Pavāru kluba vadītāja Svetlana Rižkova demonstrē uzkodas no kartupeļiem un vietējās zivs – šoreiz tas bijis sams.
Foto: Ingrīda Mičāne

Kā panākt, lai restorāni stāvētu rindā pēc mājražotāja vai mazas zemnieku saimniecības produkta? 3

“Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Kā panākt, lai restorāni stāvētu rindā pēc mājražotāja vai mazas zemnieku saimniecības produkta? Viena no iespējām ražotājiem tika dota šonedēļ, 2. oktobrī, kad Rīgā Hanzas peronā notika konference “Vietējie produkti nākotnes tirgū”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Pasākuma laikā tika rīkots Latvijā pirmais konkurss mazajiem pārtikas ražotājiem. Vērtēšanā – 76 produkti, tostarp dzērieni, savukārt žūrijā – profesionāli restorānu šefpavāri.

Viņi vērtēja produktus pēc aklās degustācijas principa ar mērķi sarindot labākos produktus katrā no kategorijām. Tātad – absolūta objektivitāte un skaidrs rezultāts.
CITI ŠOBRĪD LASA

“Iespēja noskatīta Skandināvijā. Šāds konkurss mazajam uzņēmējam paver reāla biznesa iespējas – ja viņa ražotais siers, gaļa, maize vai jebkāds cits produkts parādās kategorijas augšgalā, restorāni pēc tā stāvēs rindā. Uzvarētāji HoReCa segmentam kļūs par uzticamu avotu, no kura izvēlēties sadarbības partneri un iepirkt produktus jaunu recepšu izveidei. Tādējādi šajā sarežģītajā laikā varēsim abpusēji palīdzēt cits citam,” saka Pavāru kluba prezidente Svetlana Rižkova.

Turklāt vietējā produkta noieta veicināšanai konferences laikā notiks vēl arī otrs konkurss – “Mana novada garša”, kurā piedalīsies publiskā sektora jeb skolu, bērnudārzu un citu valsts iestāžu pavāri.

Mērķis – celt sabiedriskās ēdināšanas prestižu un arvien vairāk izmantot vietējos produktus.

Dalībnieki – četras komandas no četriem Latvijas novadiem. Tā kā restorānu un skolu pavāru pasaule atšķiras, katrai komandai piešķirts savs darbaudzinātājs jeb mentors – pieredzējis restorānu pavārs, kurš nāk no attiecīgā novada un palīdzēs komandai veidot receptes un godam startēt, aizstāvot sava novada kulinārās tradīcijas un publiskās ēdināšanas kulināriju. Par mentoriem kļuvuši Ingmārs Ladigs (Zemgale), Māris Astičs (Latgale), Kārlis Visockis (Zemgale) un Edgars Balodis (Kurzeme).

“Tā skolu pavāriem būs iespēja izkāpt no rutīnas, ieslēgt radošu izdomu un izgudrot jaunas receptes. Skolas pavāri tiek nepelnīti aizmirsti, bet viņu vidū ir izcilnieki, tikai vajag palīdzēt noticēt, ka var gatavot citādi un arī dot iespēju mācīties,” norāda pasākuma rīkotāja – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra – valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.