Iespēja tikt pie 10 000 eiro. Pagarināta pieteikšanās uz Inovācijas balvu 0
Līdz 12. maijam pagarināta pieteikšanās uz Inovāciju balvu (“Innovation Prize”) – jauno ideju jeb jaunuzņēmēju konkursam.
Idejai jārada pievienotā vērtība pārtikas nozarei – sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauniem iepakojumiem, pārtikas piedevām vai produktu līnijām, “LB” uzzināja Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).
Visiem konkursa dalībniekiem būs iespēja piedalīties demo dienā Baltijā lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2019”, prezentējot savu risinājumu plašai publikai.
Pieteikties var šajā interneta vietnē.
Jāpiebilst, ka RTU, kļūstot par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovācijas kopienas “EIT Food” partneri un iegūstot tiesības veidot kontaktpunktu Latvijā jeb HUB, ar dažādiem atbalsta instrumentiem un aktivitātēm veicinās inovācijas pārtikas industrijā, sākot no lauksaimniecības un ražošanas līdz pat piegādei un klientu apkalpošanai.
Proti, virkne no klimatam draudzīgām biznesa idejām, kas pieteiktas un attīstītas ar “Climate-KIC” programmu atbalstu, saistītas ar zaļo tehnoloģiju risinājumiem pārtikas jomā.
“Climate-KIC” un “EIT Food” atbalsta instrumentu sadarbība varētu nodrošināt papildu iespējas biznesa idejām un inovatīviem risinājumiem, kas saistīti ar uzturu, pārtikas pieejamību, resursu ziņā efektīvu pārtikas sistēmu.
“EIT Food” programmā RTU Dizaina fabrika plāno dažādas atbalsta aktivitātes sadarbībā ar vairākiem partneriem, piemēram, Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU), Pārtikas un veterināro dienestu.