“Iepuvušos ābolus nedrīkst spiest sulās!” Valciņa atklāj, cik bīstams ir pelējums 33

“Pelējumi ir organismi, kas atrodami visur,” TV24 raidījumā “Saimnieks. Zeme. Valsts” stāsta Olga Valciņa, Zinātniskā institūta “BIOR” direktore.

Veselam
Palīdz nodzīvot ilgāk: 9 uztura bagātinātāji, kas nodrošina veselīgu novecošanu
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: kura no virvēm, jūsuprāt, ir visgarākā? 5
TV24
Eksperts brīdina: Tā ir situācija, no kuras mēs neizvairīsimies. Latvijā, iespējams, sāks dedzināt atkritumus
Lasīt citas ziņas

Tie var būt gan redzami, piemēram, sapelējis auglis, kuru parasti mēs neēdam, bet pelējums var būt arī neredzams.

Nedrīkst mitrumā glabāt riekstus, dažādas zāļu tējas, graudaugu produkti.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Vislielākā bēda ar pelējumu ir nevis alerģijas vai vizuāli neglīts produkts, bet tas, ka lielākā daļa pelējumu producē toksīnus, kuriem arī ir pierādīta spēja izraisīt vēzi,” viņa norāda.

Tagad ir ābolu laiks. Ko cilvēki parasti dara? Smukākos ābolus pārdod vai apēd, nesmukos saspiež sulās.

“Ābolos analīzes bieži uzrāda, ka tur ir sēnītes, kas var izraisīt bojāšanos, tā ir tāda brūna puve, kas rada toksīnu patulīnu, kas ir bīstams aknām un izveidot aknu vēzi,” Valciņa brīdina.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.