Publicitātes foto

3. Mafini ar zemenēm 0

Sastāvdaļas
Mīklai:
Milti – 180 g
Cukurs – 200 g
Sviests – 100 g
Cepamais pulveris – šķipsniņa
Soda – šķipsniņa
Skābais krējums – 100 g
Sāls – šķipsniņa
Citronu sula – ½ gab

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Krēmam:
Mascarpone siers – 150 g
Salds krējums – 150 g
Pūdercukurs –20 g
Svaigas piparmētras – 1 ēd.k.
Zemenes – 200 g

Pagatavošana
Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.
Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.
Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.