2. Marcipāna sirdis 0
Marcipāns – 300 g
Tumšā šokolāde – 300 g
Kaltēti ogu gabaliņi, veselas odziņas vai ziedu gabaliņi (dekoram) – 50 g
Pagatavošana
Marcipānu izrullē aptuveni 1 cm biezu, ar formiņām izspiež sirsniņas. Uz galda pirms marcipāna rullēšanas uzber nekūstošo pūdercukuru, lai marcipāns neliptu pie virsmas.
Formiņas noliek vēsumā.
Temperē šokolādi – 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45 – 50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un dzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 32 grādiem.
Ņem marcipāna figūriņas, ar sausu otu notīra pūdercukuru. Figūriņas ar dakšas palīdzību iemērc šokolādē, nokrata lieko šokolādi un liek uz pergamenta sastingt.
Kamēr šokolāde nav sastingusi, uzber ziediņus vai ogu gabaliņus.
Marcipāna glazēšanai var izmantot arī piena un balto šokolādi.