Foto – Shutterstock

Iepazīstieties – baklažāns, kolrābis un fenhelis! Kas šajos dārzeņos labs? 0

Kolrābi dēvē par neparasto kāpostu

Reklāma
Reklāma

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Šoreiz burkānam un kāpostam paslīdam garām. Piestājam pie plaukta, kur tumši zilganos sānus gozē baklažāns un kolrābis, bet līdzās dīvainis fenhelis kā saplacināts sīpols ar diļļu ūsām. Iepazīstam šo savdabīgo trijotni.

Kolrābis pēc uzturvērtības tas pielīdzināms ziedkāpostam, satur daudz C vitamīna un arī vielas, kam piemīt pretvēža īpašības. Nedaudz kraukšķīgs, ar maigu, saldenu garšu.Ja grasās likt salātos, kolrābi vēlams nomizot. Ja tas nav pāraudzis, var sagriezt šķēlītēs un grauzt tāpat.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ja vēlas gatavot, der zināt, ka uzturvērtību tas vislabāk saglabā sautētā vai tvaicētā veidā. Labi sader ar zivi vai sautētiem dārzeņiem. Tā garšai piestāv majorāns un lociņi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.