Garšvielu saderība ar pārtikas produktiem 0
• Kartupeļi – rozmarīns, koriandrs, kurkuma, sīpoli, ķiploki, majorāns, melnsēklīte
• Kāposti – timiāns, visu veidu ķimenes, čili, ingvers, lauru lapas, rozmarīns, kurkuma
• Burkāni – timiāns, kardamons, ingvers, karijs, piparmētras, apelsīns (sula, miza)
• Gurķi – jebkuri zaļumi
• Ķirbji – kardamons, sierāboliņš, čili, ingvers
• Tomāti – svaigs baziliks, raudene, tonka, sīpoli (lociņi), majorāns, muskatrieksts; siltajos ēdienos – arī ķiploki un kanēlis
• Bietes – kumīns, žāvētas plūmes, ingvers, visas skābenās garšvielas (citrusi, sumaks, mango pulveris), kanēlis, ķiploki, krustnagliņas, mārrutki
• Āboli – kanēlis, ingvers, lauru lapas, krustnagliņas, muskatrieksts, kardamons
• Zemenes – citronzāle, mārrutki, baziliks, melisa, četru piparu maisījums, ingvers
• Plūmes – vaniļa, upenes, anīss, krustnagliņas
• Griķi – smaržīgie pipari, čili, ķimenes, ingvers
• Pākšaugi – ķimenes, visas asās garšvielas (čili, ingvers, pipari), ķiploki, timiāns, paprika, kūpināta paprika, sīpoli, lauru lapas, kurkuma
• Rīsi – kardamons, safrāns, krustnagliņas, lauru lapas, kumins, saulē kaltēti tomāti, kurkuma, karijs
• Siers – kūpināta paprika, četru piparu maisījums, timiāns, kardamons, ķimenes
• Zivis – ingvers, citronpipari, rozmarīns, dilles, citrusi (sula un miziņas)
• Gaļa – cūkgaļa – fenhelis, apelsīnu miziņa; vista – karijs, ķiploku pulveris, sojas mērce; liellopa un jēra gaļa – rozmarīns; visām – ķiploki, sīpoli, asās garšvielas, sumaks
• Auzas – kanēlis, kardamons, ingvers
• Miežu putraimi – grauzdēti sīpoli, koriandrs, krustnagliņas, smaržīgie pipari, sierāboliņš