
Iemīli asas garšvielas! 0
Gatavojot ēdienu, ieteicams bagātīgi izmantot sildošas garšvielas, piemēram, ingveru, čili piparus, melnos piparus vai kanēli, kas nedaudz (vidēji līdz 5%) paātrina vielmaiņu, paaugstinot ķermeņa temperatūru. Vienlaikus tiks uzņemts gana daudz bioloģiski aktīvu savienojumu, piemēram, antioksidantu, kas radīs mundrumu un stimulēs organisma aizsargspējas. Tomēr būtu aplami cerēt, ka, pārtiekot tikai no kanēļūdens, izdosies notievēt.
Vielmaiņu nedaudz palīdz iekustināt arī zaļā tēja, kas satur katehīnus un antioksidantus. Kafija un citi kofeīnu saturoši produkti to paātrinās ievērojami mazāk.
Daudzu tievētāju iecienīto ābolu etiķi Lizete Puga neiesaka kā vielmaiņas paātrinātāju. Vienlaikus speciāliste atzīst, ka to varētu pievienot svaigajiem salātiem, ko ēd kopā ar gaļu, lai veicinātu dzelzs un citu uzturvielu uzsūkšanos, taču nevis pa ēdamkarotei tukšā dūšā, kā dažkārt mēdz darīt.