Foto-Aija Geida

Iecukurotas ziedlapiņas
 0

Sastāvdaļas:  1 – 2 olu baltumi, liela sauja rožu ziedlapiņu, 100 g smalkā cukura.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Maskava nervozē: Kremļa pārstāvis nāk klajā ar paziņojumu Eiropai. Vai pamats satraukumam?
Lasīt citas ziņas

Saputo olu baltumu, līdz tas kļuvis krēmīgs. Ņem otiņu ar smalkiem sariņiem un apsmērē ar olu baltumu abas ziedlapiņas pusītes. Pārkaisa katru ar smalko cukuru un saliek uz paliktņa vai cepeškrāsns pannas. Noliek pa nakti izkaltēties. Sanāk gards un skaists dekors – ar to var izrotāt gan saldējumu trauciņā, gan citus desertus, kā arī mazos kēksiņus jeb mafinus. Tortes, kas pārklātas ar baltu krēmu un izrotātas ar rožu ziedlapiņām, izskatās īpaši grezni. Galvenais, lai rozes ir pašu vai bioloģiskā saimniecībā audzētas, jo puķu veikalos nopērkamās neder, tās lietot uzturā kategoriski aizliegts. Izkaltētās ziedlapiņas glabā traukā, kas pārsegts ar drānu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.