Iecienītas mērcītes, ko pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem: pagatavo pats! 0
Mērces, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem ir dažādas, taču visgardākās, neapšaubāmi, ir pašu gatavotās. Lūk, divas populāru mērču receptītes, ko pats var pagatavot mājās. Garšos izcili!
Plūmju mērce
Sastāvdaļas:
- 1 kg zilo plūmju
- 1 glāze ūdens
- 2 daiviņas ķiploku
- Sāls, melnie pipari (malti), citronskābe
- Kaltēti, saberzti pētersīļu un seleriju zaļumi
Pagatavošana:
Plūmes applaucē ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, izņem kauliņus un sautē uz lēnas uguns katliņā, pievienojot ūdeni, sarīvētus ķiplokus, garšvielas un zaļumus. Vāra aptuveni 10 minūtes, regulāri apmaisot, līdz masa kļūst viendabīga.
Mērci pasniedz ar medījumu, putnu, truša gaļu.
Brūkleņu mērce
Sastāvdaļas:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze brūkleņu
- 1 tējkarote mārrutku
- 2-4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
Nogatavojušās brūklenes samaļ, liek klāt mārrutkus. Cukuru iemaisa krējumā un pievieno masai. Kārtīgi samaisa un ļauj atdzist ledusskapī.
Mērci pasniedz kopā ar medījumu, putnu, truša gaļu.