Iebiezinātais piens – ļoti gards un ātri pagatavojams gardums 0
Sastāvdaļas – 400 g piena, 200 g cukura, 20 g sviesta.
Pagatavošana.
Ņem katliņu ar augstām malām, jo masa spēcīgi putosies. Katliņā liek visas sastāvdaļas un samaisa.
Uz lēnas uguns maisot uzvāra. Kad sāk vārīties, uguni palielina un vāra tieši 10 minūtes. Jāmaisa! Masa katliņā stipri putosies.
Pēc 10 minūtēm masa būs ļoti šķidra, tā jābūt, jo sabiezē pakāpeniski, kad atdziest.
Masu pārlej burciņās un liek ledusskapī. Pēc dažām stundām tā kļūs vēl biezāka.
Iebiezināto pienu pievieno kafijai, pankūkām utt.
Labu apetīti!