Idejas pelēko zirņu pagatavošanai. Var ēst arī dīgstus 0
• Pelēkos zirņus Latvijā tradicionāli liek galdā Ziemassvētkos. Bet arī citās dienās tie ir gards ēdiens. Ja pirmajā dienā tie nav apēsti, nākamajā var ielikt cepeškrāsnī kopā ar gaļu un cept, līdz kļūst cieti. Lai uzlabotu garšu, ēdienam uzkaisa garšvielas – čili vai saldo papriku. Iegūst kraukšķīgus un garšīgus riekstiņu tipa zirņus.
• Miltos samalti pelēkie zirņi lieliski noder panēšanai un pankūkām. To mīklai ieteicams pievienot dažādas sēkliņas (piemēram, linsēklas, saulespuķu sēklas). Sanāk ļoti garšīgas pankūkas!
• Ja negaršo vārīti pelēkie zirņi, tos var diedzēt un ēst dīgstus. Zemnieku saimniecības “Zutiņi” saimniece Inese Meļķe iesaka sēklas iepriekš izmērcēt aukstā ūdenī 24 stundas. Tad sēj kastītē, kas piepildīta ar substrātu. Diedzējot jāraugās, lai substrāts neizžūst un dīgsti neiekalst.