Foto – Aija Geida

Ideāla ķirbju mērcīte makaroniem
 0

Sastāvdaļas
• 200 g rīvēta ķirbja mīkstuma
• 100 g Filadelfijas siera
• 50 g saldā krējuma
• 50 g cietā siera
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un sutina uz pannas, līdz tas mīksts. Pannu noņem no uguns, pievieno Filadelfijas sieru, sāli, piparus un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad nedaudz uzkarsē (bet nevāra) – un mērce gatava. Var pievienot smalki sagrieztu un apceptu žāvētu gaļu. Ideāli noder pie vārītiem spageti vai kā pamatmērce pastas gatavošanai. Pirms pasniegšanas uzkaisa smalki sarīvētu cieto sieru. Ja mērcei pievienots cietais siers un žāvēta gaļa, arī rūdīti ķirbja nīdēji to nesajutīs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.