Hurmas ievārījums – salds, veselīgs un vienkārši pagatavojams našķis 0
Šobrīd katrā sevi cienoša veikala augļu nodaļā acis priecē spīdīgi oranžie hurmas augļi. Lai kārumnieki varētu tos baudīt arī pēc hurmas sezonas beigām, oranžo brīnumu var vienkārši iemānīt burciņā un našķoties ar aromātisku ievārījumu līdz pat pavasarim.
Sastāvdaļas
Hurma – 1 kg
Cukurs – 1 kg
Ūdens – 2 glāzes.
Citronskābe – 0.5 tējkarotes
Vaniļa
Pagatavošana
1. Hurmu sagriež plānās šķēlītēs.
2. Pagatavo sīrupu: katliņā ieber cukuru, pārlej ar ūdeni, karsē uz mazas uguns, maisa, kamēr sāk vārīties.
3. Sīrupā liek hurmas šķēlītes un vāra aptuveni 50 minūtes, neaizmirstot maisīt.
4. Pēc tam ievārījumam pievieno citronskābi un vaniļu. Vāra vēl 10 minūtes.
5. Vārīšanu beidz un ļauj ievārījumam atdzist, pēc tam pilda sterilizētās burciņās.