Foto – Aija Geida

Humoss ar papriku un saulē kaltētiem tomātiem 0

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• liela sarkana paprika
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 6 saulē kaltētu tomātu pusītes
• ķiploka daiviņa
• šķipsniņa čili pulvera
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, sagriež strēmelītēs un strauji apcep uz pannas, lai paprika apbrūnē. Var cept cepeškrāsnī, pirms tam apslakot ar olīveļļu (200 °C aptuveni 10 minūtes). Kaltētu tomātus pusītes sagriež strēmelēs. Ķiploku sakapā.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz iegūta vijīga, viendabīga masa.
Ja nevēlas pikantu humusu, čili neliek. Ja turku zirņi ir sausi, var pievienot vēl nedaudz eļļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.