Foto – Aija Geida

Humoss ar papriku un saulē kaltētiem tomātiem 0

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• liela sarkana paprika
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 6 saulē kaltētu tomātu pusītes
• ķiploka daiviņa
• šķipsniņa čili pulvera
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, sagriež strēmelītēs un strauji apcep uz pannas, lai paprika apbrūnē. Var cept cepeškrāsnī, pirms tam apslakot ar olīveļļu (200 °C aptuveni 10 minūtes). Kaltētu tomātus pusītes sagriež strēmelēs. Ķiploku sakapā.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz iegūta vijīga, viendabīga masa.
Ja nevēlas pikantu humusu, čili neliek. Ja turku zirņi ir sausi, var pievienot vēl nedaudz eļļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.