Hmeli Suneli ir lieliska garšviela, ko ikdienā pērku un izmantoju dažādos ēdienos, taču viendien aizdomājos, ko nozīmē šis interesantais nosaukums. Atradu informāciju un iedomājos, ka varbūt vēl kādam tā var šķirst interesanta, tāpēc dalos ar nelielu skaidrojumu, ko guvu, apkopojot dažādos avotos pieejamo informāciju.
Izrādās, ka Hmeli Suneli, tulkojot no gruzīņu valodas, nozīmē pavisam saprotami vārdu salikumu – “žāvētas garšvielas”.
Tas ir tradicionāls gruzīnu garšvielu maisījums, kas ir populārs Gruzijā un visā Kaukāza reģionā. Hmeli Suneli ir diezgan universāla garšviela: gan gaļai, gan zivīm, gan dārzeņiem.
Tradicionāls Hmeli Suneli maisījums satur šādas sastāvdaļas: koriandra sēklas, pētersīļu lapas, piparmētru lapas, sierāboliņa sēklas, saflora, Indijas melnie pipari, majorāns, baziliks, timiāns, lauru lapas, sarkanie čili pipari, dilles. Nav brīnums, ka tas viss kopā garšo tik labi!