Eirovīzijas dziesmu konkursa 1.pusfināls Malmē, Zviedrijā 2024

Kurš uzvarēs? Atklāti galvenie favorīti 96

Viena no galvenajām favorītvlastīm ir Horvātija, ko pārstāv “Baby Lasagne” ar dziesmu “Rim Tim Tagi Dim”. Dziesmā aprakstīta spriedze, ko piedzīvo horvāti, pametot savu dzimteni, lai meklētu labākas iespējas ārzemēs. Izpildītājs izmanto lauku zēna tēlu, kurš atstāj savu māju un kaķi, lai kļūtu par “pilsētas zēnu”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Kokteilis
Visums ir iekļāvis “melnajā sarakstā” četras Zodiaka zīmes! Uzzini, kurām zīmēm šonedēļ gaidāmi īpaši izaicinājumi
Lasīt citas ziņas

Pēc 2. pusfināla palielinājušās arī Izraēlas pāstāves Edenas Golanas izredzes. Ģenerālmēģinājumos, kad viņa izpildīja balādi “Hurricane”, viņa tika izsvilpta, bet otrajā pusfinālā skatītāji visā pasaulē viņu iebalsoja finālā. Tagad viņa ir bukmeikeru otrā favorīte ceļā uz uzvaru.

Vēl viens favorīts ir Šveices izpildītājs Nemo ar dziesmu “The Code”. Dziesma ir vēstījums par sevis pieņemšanu un katra brīvību dzīvot savu dzīvi atklāti, nebaidoties no aizspriedumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr Ukrainas pārstāvju – Alonya Alonya un Džerijas Heilas – dziesmas “Teresa & Maria” popularitāte turpina pieaugt. 28 gadus vecā Alonya ir Ukrainā labi pazīstama repere, savukārt 32 gadus vecā Heila guvusi slavu vietnē “YouTube”, kā arī piedalījusies ukraiņu “X-faktorā”.

Tomēr Latvijas favorīts paliek nemainīgs. Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, aģentūru LETA informēja projekta “Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024” komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Dons Eirovīzijas 2024 pusfinālā

Dziedātājs ceturtdien, 9.maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

68.Starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam tiešraidē šovakar varēs sekot līdzi Latvijas Televīzijas kanālā “LTV1” plkst.22.

Dons Latvijas nacionālajā dziesmu atlasē “Supernova”, kas norisinājās 10.februārī, triumfēja ar dziesmu “Hollow”, kas sākotnēji tika veidota un izdota latviešu valodā ar nosaukumu “Lauzto šķēpu karaļvalsts”. Dziesmas versija latviešu valodā janvārī ieguva godalgoto pirmo vietu konkursā “Muzikālā balva 2023”. Uzvarot konkursā “Supernova”, Dons ieguva iespēju pārstāvēt Latviju 68.Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dona Eirovīzijas tērps

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, lai galvaspilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu kopīgi sekot līdzi Eirovīzijas fināla norisei un Latvijas pārstāvja Dona dalībai konkursā, Rīgas pašvaldība Doma laukumā šovakar plkst.22 nodrošinās fināla tiešraides skatīšanos.

Pēc Latvijas izlases spēles Pasaules hokeja čempionātā, šovakar tiešraides pasākums turpināsies ar Eirovīzijas fināla tiešraidi. Doma laukums ir pielāgots un labiekārtots tiešraides publiskajai skatīšanai, lai visi interesenti varētu sekot līdzi Pasaules čempionātam hokejā un arī Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam.

Dons uzvar LTV konkursā “Supernova”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.