Foto: Viktory Panchenko/Shutterstock

Halapenjo piparu zaptīte 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg paprikas
• 0,5 kg halapenjo piparu
• 1 paciņa (330 g) Dansukker marmelādes cukura
• 600 ml ābolu etiķa
• ~ 1 ēdamkarote pektīna pulvera

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā ielej etiķi, pieber cukuru un uzvāra. Šajā marinādē ieber blenderī sasmalcinātu papriku un halapenjo piparus un maisot vāra uz vidējas uguns 25–30 minūtes. Nogriež uguni un, cītīgi maisot, lai zaptīte nesaietu kunkuļos, pievieno sauso pektīna pulveri. Pilda mazās izkarsētās burciņās.

!!! Ja zaptīti gribas asāku, var mainīt paprikas un halapenjo proporcijas – piparus pievienot vairāk nekā papriku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.