Hačapuri – siers mīklā 0

Vispirms pagatavo maizes mīklu. Gruzijas jogurts mūsu izpratnē ir kaut kas starp jogurtu un rūgušpienu, tādēļ receptē vajadzīgo jogurta daudzumu var aizstāt ar šo produktu maisījumu vienādās attiecībās. Pievieno olas dzeltenumu, cukuru un sāli, kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus, sodu un cītīgi mīca, pēc tam vismaz uz stundu atstāj uzbriešanai.

Reklāma
Reklāma
Nekad neizmanto šīs ciparu kombinācijas! Nosaukti 10 populārākie PIN kodi, kurus uzminēt pa spēkam būs ikvienam 6
Septiņi saldēti dārzeņi, kas jāiekļauj uzturā, lai uzlabotu holesterīna līmeni
Krimināls
“Jānis nav pats pielicis sev roku, lai aizietu no šīs dzīves!” Timmas advokāts Latvijā sniedz LA.LV ekskluzīvu ieskatu krimināllietas materiālos 26
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gatavo pildījumu. Sieru sarīvē, rūpīgi samaisa ar vienu olu un divām trešdaļām sviesta.

Hačapuri mīklu pirms lietošanas vēlreiz samīca, 10 minūtes atpūtina, tad veido plāceni. Tā viducī liek rīvētā siera masu, pārloka malas tā, lai vidū savienojas, un ar pirkstiem mīklu aizlipina. Sagatavoto plāceni apgriež otrādi un uzmanīgi saplacina, vienlaikus veidojot apaļu formu. Izlīdzinot mīklu, jāraugās, lai siers vienmērīgi piepilda visu plāceni, un jāuzmanās, lai tas nepārplīstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepešpannu iesmērē ar atlikušo sviestu un izkaisa ar miltiem, lai hačapuri nepielīp. Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cep vidējā temperatūrā apmēram 15 minūtes. Lai hačapuri būtu ar zeltainu garoziņu, 5 minūtes pirms gatavības to pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.

Sastāvdaļas četrām porcijām

• 200 g hačapuri mīklas,

• 2 olas,

• 2 ēdamkarotes sviesta,

• 200 g Imeretijas siera (var aizstāt ar citu mīkstu, sāļu, jo var būt grūtības atrast oriģinālo; piemērota īstā brinza),

• pēc vajadzības – milti.

Mīklai:

• 1 kg kviešu miltu,

• 0,5 l dabīga jogurta bez piedevām,

• 1 ēdamkarote sodas,

• 1 ēdamkarote cukura,

• 1 olas dzeltenums,

• pēc vajadzības – sāls.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.