Hačapuri – siers mīklā 0
Vispirms pagatavo maizes mīklu. Gruzijas jogurts mūsu izpratnē ir kaut kas starp jogurtu un rūgušpienu, tādēļ receptē vajadzīgo jogurta daudzumu var aizstāt ar šo produktu maisījumu vienādās attiecībās. Pievieno olas dzeltenumu, cukuru un sāli, kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus, sodu un cītīgi mīca, pēc tam vismaz uz stundu atstāj uzbriešanai.
Tikmēr gatavo pildījumu. Sieru sarīvē, rūpīgi samaisa ar vienu olu un divām trešdaļām sviesta.
Hačapuri mīklu pirms lietošanas vēlreiz samīca, 10 minūtes atpūtina, tad veido plāceni. Tā viducī liek rīvētā siera masu, pārloka malas tā, lai vidū savienojas, un ar pirkstiem mīklu aizlipina. Sagatavoto plāceni apgriež otrādi un uzmanīgi saplacina, vienlaikus veidojot apaļu formu. Izlīdzinot mīklu, jāraugās, lai siers vienmērīgi piepilda visu plāceni, un jāuzmanās, lai tas nepārplīstu.
Cepešpannu iesmērē ar atlikušo sviestu un izkaisa ar miltiem, lai hačapuri nepielīp. Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cep vidējā temperatūrā apmēram 15 minūtes. Lai hačapuri būtu ar zeltainu garoziņu, 5 minūtes pirms gatavības to pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.
Sastāvdaļas četrām porcijām
• 200 g hačapuri mīklas,
• 2 olas,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• 200 g Imeretijas siera (var aizstāt ar citu mīkstu, sāļu, jo var būt grūtības atrast oriģinālo; piemērota īstā brinza),
• pēc vajadzības – milti.
Mīklai:
• 1 kg kviešu miltu,
• 0,5 l dabīga jogurta bez piedevām,
• 1 ēdamkarote sodas,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 olas dzeltenums,
• pēc vajadzības – sāls.