Hačapuri – garšīgas un sātīgas gruzīnu virtuves vakariņas uz “ātru roku” 10
“Slinkie vakariņu varianti” dažreiz ir tik ļoti nepieciešami mums visiem. Tikai… dažreiz pietrūkst izdomas, ko gan tādu pagatavot? Vai esat kādreiz izmēģinājuši hačapuri? Tas ir viens no populārākajiem ēdieniem gruzīnu nacionālajā virtuvē – tas ir pīrāgs, kura sastāvā ir siers – sātīgs un ļoti garšīgs.
Izmēģini!
“Ātrais” hačapuri ar sieru un zaļumiem
Sastāvdaļas:
Siers – 100 grami
Milti – 50 grami
Ola – 1 gab.
Krējums – 50 grami
Sāls, garšvielas pēc izvēles un zaļumi – kādus vien vēlaties!
Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Dziļā bļodā iesit olu, pievieno krējumu un iepriekš sarīvētu sieru (uz vidējās vai rupjās rīves). Pieber miltus, pievieno sāli un dažādas garšvielas, kas patīk, ja vēlaties, var pievienot arī sagrieztus zaļumus – baziliku, dilles, pētersīļus.
Ļoti rūpīgi sajauc, lai masa būtu viendabīga.
Pannā uzkarsē eļļu. Liek masu cepties pannā un cep uz vidēji lēnas uguns no abām pusēm līdz abas pīrādziņa puses ir zeltaini brūnas.
Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Labu apetīti!