Foto – Aija Geida

Bez pasterizēšanas 0

• 1,5 kg nomizotu gurķu

• 150–200 g ķiploku

• 100 g diļļu

• 150 ml etiķa

• 200 ml neitrālas garšas augu eļļas

• 2 ēdamkarotes cukura

• 1,5 ēdamkarotes sāls

Gurķus nomizo, nosver vajadzīgo daudzumu un sagriež šķēlītēs. Ķiplokus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pieber gurķiem. Dilles nomazgā, nosusina un smalki sakapā. Etiķi sajauc ar eļļu, cukuru un sāli. Maisa, līdz cukurs un sāls izkusis. Pārlej gurķiem un noliek, lai tie 4–8 stundas atsulojas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Salātus pilda tīrās burkās un aizvalcē (vai aizgriež) vāciņus. Parasti gurķu salātus pasterizē, bet šie labi stāv tāpat, tikai jāglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.

! Ķiploku daudzums atšķiras. Ja izmanto vietējos, kam garša izteiktāka, vajadzēs mazāk, bet ievestie ir maigāki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.