Bez pasterizēšanas 0
• 1,5 kg nomizotu gurķu
• 150–200 g ķiploku
• 100 g diļļu
• 150 ml etiķa
• 200 ml neitrālas garšas augu eļļas
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 ēdamkarotes sāls
Gurķus nomizo, nosver vajadzīgo daudzumu un sagriež šķēlītēs. Ķiplokus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pieber gurķiem. Dilles nomazgā, nosusina un smalki sakapā. Etiķi sajauc ar eļļu, cukuru un sāli. Maisa, līdz cukurs un sāls izkusis. Pārlej gurķiem un noliek, lai tie 4–8 stundas atsulojas.
Salātus pilda tīrās burkās un aizvalcē (vai aizgriež) vāciņus. Parasti gurķu salātus pasterizē, bet šie labi stāv tāpat, tikai jāglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.
! Ķiploku daudzums atšķiras. Ja izmanto vietējos, kam garša izteiktāka, vajadzēs mazāk, bet ievestie ir maigāki.