Ar dillēm un sīpoliem 0
• 1,5 kg nomizotu gurķu
• 300 g sīpolu
• 100 g diļļu
• 4 ēdamkarotes etiķa
• 50 ml neitrālas garšas augu eļļas
• Ēdamkarote cukura
• 1,5 ēdamkarotes sāls
Gurķus nomizo un sagriež šķēlēs (visās receptēs dots nomizotu gurķu daudzums). Notīrītus sīpolus sagriež ripiņās un vēl uz pusēm. Dilles sakapā un samaisa kopā ar gurķiem un sīpoliem. Mazā bļodā sajauc etiķi, sāli, cukuru un eļļu. Pārlej gurķiem un noliek, lai tie aptuveni četras stundas atsulojas.
Pilda tīrās burkās, stingri sablīvē, uzlej marinādi, kas kopā ar gurķu sulu ir lielā daudzumā. Burkām viegli uzliek vāciņus un paterizē līdz +80 °C uzkarsētā ūdenī: puslitra burkas 20 minūtes, litra burkas 25 minūtes. Aizgriež vāciņus un, kad burkas atdzisušas, liek glabāties. Tautā šos dēvē par Latgales salātiem.