Gurķu salāti ziemai. 4 receptes – no maigākas līdz pikantākai 0
Ar kurkumu un ķiplokiem
Sācies gurķu laiks! Kad ražu svaigā veidā apēst vairs nespēj un gana iesālīts, ieskābēts un iemarinēts, ziemas krājumiem var pagatavot gardus salātus. Kraukšķīgi svaigo gurķu salāti ir delikatese.
• 1,5 kg nomizotu gurķu
• 3 lielas ķiploka daiviņas
• 200 g sīpolu
• ¾ tējkarotes kurkumas
• 3 ēdamkarotes etiķa
• 5 ēdamkarotes neitrālas garšas augu eļļas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
Gurķus nomizo un sagriež šķēlēs. Ķiplokus notīra un sakapā. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās un vēl uz pusēm. Gurķus, sīpolus un ķiplokus samaisa kopā. Atsevišķā bļodā sajauc etiķi, cukuru, eļļu, sāli un kurkumu. Pārlej gurķiem un noliek uz četrām stundām atsuloties. Tad pilda tīrās burkās, stingri sablīvē, uzlej marinādi. Burkām viegli uzliek vāciņus un pasterizē +80 °C: puslitra burkas 20 minūtes, litra burkas 25 minūtes. Aizgriež vāciņus un atdzesē. Glabā vēsumā.