Foto – Aija Geida

Gurķu maizītes ar pikantu siera mērci 0

Sastāvdaļas
• 8 maizes šķēles
• 4 marinēti vai skābēti gurķi
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 3 ēdamkarotes majonēzes
• 150 g Krievijas vai Goudas siera
• 4–6 ledus salātu lapiņas
• ¾ tējkarotes paprikas pulvera
• 1 ēdamkarote saldās čili mērces
• Neliels sīpols
• Sarkana paprika
• Ķiploka daiviņa
• 1 ēdamkarote ābolu etiķa
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Papriku smalki sagriež un apcep nelielā eļļas daudzumā. Maizītes plānā kārtā apziež ar sviestu un apgrauzdē cepeškrāsnī zeltaini brūnas. Sarīvētam sieram pievieno majonēzi, paprikas pulveri, saldo čili mērci, smalki sakapātu sīpolu, apceptu papriku, spiedē izspiestu ķiploku, sāli, ābolu etiķi un samaisa. Uz vienas maizes šķēles kārto siera mērci, šķēlītēs sagrieztu gurķi un ledus salātu lapiņas. Uzliek otru šķēli un nedaudz piespiež. Ietin pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā un ievieto kārbiņā.

Saldo čili mērci var aizstāt ar mārrutkiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.