Gurķi ziemai ar ērkšķogām. Neparasta recepte! 0
Gurķus nomazgā, nosusina un nogriež nedaudz no resnā gala. Ērkšķogas nomazgā un notīra.
Zaļumus, ķiploka daiviņas un mārrutka saknīti smalki sagriež.
Burkas apakšā ieliek mazliet zaļumu un ķiploka un mārrutka gabaliņus.
Traukā blīvi kārto gurķus, ērkšķogas un virsū uzber atlikušos zaļumus, ķiplokus un mārrutkus.
Gurķiem uzlej verdošu ūdeni, pēc 15 minūtēm to nolej katlā, uzvāra un atkal uzlej.
Trešajā reizē nolietajam ūdenim pievieno sāli, cukuru, etiķi un garšvielas.
Marinādi uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes un piepilda burku līdz pašai augšai, uzliek metāla vāciņu un aizvalcē.
Rūpīgi sasedz un vēsumā liek tikai tad, kad burkas pilnībā atdzisušas.