Foto – Anda Krauze

Gurķi ar papriku bez pasterizēšanas. Kārdinoša recepte 1

Rudens konservēšanas trakums ir pārņēmis arī fotogrāfi Andu Krauzi. Gatavot krājumus ziemai viņu pamudinājusi kāda kārdinoša recepte un tas, ka burciņā saliktos labumus nevajadzēs pasterizēt. Lūk, šī recepte. Lai piepildītu piecas puslitra burciņas, vajag 1 l ūdens, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 5–6 ķiploka daiviņas, 10 melnos piparus, 1 glāzi 9% galda etiķa, 3 ēdamkarotes eļļas. Protams, arī gurķu maišelis un krāsainās paprikas. Proporcijas – to, cik gurķu un cik daudz paprikas likt burciņās, katrs izvēlas pats.

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Mājas
Pārāk ilgi uzglabāta malka var palikt veca, un tā vairs nav piemērota apkurei. Cik ilgi drīkst glabāt? 17
Lasīt citas ziņas

Burciņas piepilda (diezgan cieši) ar ripiņās sagrieztiem (nomizotiem) gurķiem un sarkano un dzelteno papriku, ķiploka daiviņām un pipariem. Uzvāra 1 litru ūdens, kam pievienota 1 glāze cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Pārlej gurķīšiem un burciņas sasedz uz 20 minūtēm. Tad nolej šķidrumu, otrreiz uzvāra, pievieno eļļu un etiķi. Pārlej gurķiem. Aizskrūvē burku vāciņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.