Foto – Anda Krauze

Gurķi ar papriku bez pasterizēšanas. Kārdinoša recepte 1

Rudens konservēšanas trakums ir pārņēmis arī fotogrāfi Andu Krauzi. Gatavot krājumus ziemai viņu pamudinājusi kāda kārdinoša recepte un tas, ka burciņā saliktos labumus nevajadzēs pasterizēt. Lūk, šī recepte. Lai piepildītu piecas puslitra burciņas, vajag 1 l ūdens, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 5–6 ķiploka daiviņas, 10 melnos piparus, 1 glāzi 9% galda etiķa, 3 ēdamkarotes eļļas. Protams, arī gurķu maišelis un krāsainās paprikas. Proporcijas – to, cik gurķu un cik daudz paprikas likt burciņās, katrs izvēlas pats.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Burciņas piepilda (diezgan cieši) ar ripiņās sagrieztiem (nomizotiem) gurķiem un sarkano un dzelteno papriku, ķiploka daiviņām un pipariem. Uzvāra 1 litru ūdens, kam pievienota 1 glāze cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Pārlej gurķīšiem un burciņas sasedz uz 20 minūtēm. Tad nolej šķidrumu, otrreiz uzvāra, pievieno eļļu un etiķi. Pārlej gurķiem. Aizskrūvē burku vāciņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.