Gurķi ar grūbām rasoļņikam – pašu gatavota zupas sagatave ziemai 2

Sastāvdaļas
4 kg gurķu
400 g sīpolu
400 g rīvētu burkānu
0,5 l tomātu mērces
2 glāzes grūbu
4 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes etiķa
250 ml eļļas
dilles

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vāra, līdz pusmīkstas. Gurķus sagriež, uzbārsta sāli un atstāj uz pāris stundām, lai atsulojas (sulu neizlej, bet karsējot pievieno gurķiem un grūbām). Pa to laiku nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus un burkānus. Visu, izņemot etiķi un dilles, liek katlā un karsē 40 minūtes. Nobeigumā pievieno etiķi un dilles. Pilda burkās un aizvāko.

!!! Šis konservējums ir lieliska zupas sagatave. Jāpievieno tikai kartupeļi un kūpināts cauraudzītis, un rasoļņiks pēc dažām minūtēm ir gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.