Foto – Guna Ķibere

Gunas Ķiberes no Rūjienas ieteiktā dārzeņu pasterizēšanas metode 0

Jau gadus četrus čaklā rūjieniete Guna Ķibere burciņas ar dārza labumiem nevis pasterizē lielos, ar verdošu ūdeni pilnos katlos, bet tās izkarsē cepeškrāsnī. Šī metode neesot Gunas izdomāta, bet pārbaudīta gan.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
8 latviešiem pilnīgi normāli ieradumi, kas ārzemniekiem šķiet dīvaini. Tēja un medus ārstē visas kaites!
VIDEO. “Tev tas jādara!” Melānija Trampa izglābusi vīru no patiesi neveiklas situācijas pāvesta bērēs 36
Rīkojies nekavējoties: 10 brīdinājuma signāli, kas liecina par augstu kortizola līmeni organismā
Lasīt citas ziņas

Seklā pannā ieklāj cepamo papīru. Izmazgātās burciņas piepilda, uzlej marinādi (nav svarīgi, vai tikko vārīta vai palikusi pāri no iepriekšējās konservēšanas reizes) un vaļējas kārto uz pannas tā, lai nesaskartos. Gunas cepeškrāsnī vienā reizē var izkarsēt 12 burciņas, kuru tilpums ir 0,7 l. +150 °C dārzeņus karsē 40 minūtes, kompotu – 30 minūtes. Trīslitru burkas cepeškrāsnī notur 40–45 minūtes. Kad noteiktais laiks pagājis, burkas izņem no cepeškrāsns un aizvāko.

Cepeškrāsns iepriekš nav jāsilda, konservu burkas var likt aukstā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.